App GOLF.NL
Aangeboden door GOLF.nl

De app GOLF.NL kan door alle golfers met handicapregistratie gratis worden gebruikt.

App GOLF.nl

De app is te downloaden voor alle smartphones (Apple en Android). Je kunt de app na het downloaden – en eenmalig invullen van je NGF-nummer en barcodenummer – meteen gebruiken.

Wat kan je allemaal met de app GOLF.NL?

• Scorekaart invullen: tijdens (of na) het spelen van een ronde kun je in de app GOLF.NL eenvoudig je scorekaart invullen. Als je een qualifying ronde hebt gespeeld en jouw marker heeft de kaart goedgekeurd, zie je direct het effect op je handicap.

• Je NGF-pas bekijken en laten zien/scannen. Je vindt je digitale NGF-pas in de app onder ‘profiel’. Op deze pas staat altijd je actuele handicap.

• Vrienden uitnodigen, volgen en reageren op hun spel.

• Een starttijd reserveren via het starttijdenplatform GOLFGO.

https://www.golf.nl/app

Handicapsysteem

Op 1 maart 2021 is er in Nederland een nieuw Wereld Handicap Systeem (WHS) gekomen. Het WHS geldt in de hele wereld en zorgt ervoor dat:

• golfers van verschillende niveaus uit alle landen op een eerlijke manier met elkaar wedstrijden kunnen spelen, op elke baan ter wereld;

• je nooit meer hoeft uit te leggen onder welk systeem een handicap tot stand is gekomen, omdat het voor iedereen hetzelfde is.
Een bijkomend voordeel van één systeem is dat het gemakkelijker wordt om golfdata uit verschillende landen te vergelijken en evalueren, om zo de sport te blijven monitoren en ontwikkelen.

Een WHS-handicap wordt op een andere manier berekend dan vroeger. Het is een handicap die gebaseerd is op het gemiddelde van de beste 8 van je laatste 20 qualifying scores.

Podje Golf

Als je een tijdje uit de golfsport geweest bent, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook de start van Podje Golf gemist. Sinds november 2020 heeft GOLF.NL een eigen podcast. Elke twee weken worden luisteraars door hosts Gerard Louter en Sietse Herrema meegenomen in de wereld van golf.

De podcast van GOLF.NL is er voor iedereen die ook maar ‘iets’ met golf heeft. Topgolf is een onderdeel, maar veel belangrijker zijn de onderwerpen waarmee de gewone golfer in deze sport te maken krijgt. Vaker willen golfen, beter willen golfen, de golfbaan als tweede thuis, golfen met familie en vrienden, de regels van golf, het handicapsysteem, maar vooral ook het plezier dat je aan golf kunt beleven. Luisteren dus! En abonneer je via jouw streamingsdienst om geen aflevering te missen.

Bron: GOLF.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van Golf in de Regio.