Liefhebbers van de golfsport komen graag naar de provincie Brabant. In Noord-Brabant zijn diverse golfarrangementen en greenfee acties beschikbaar voor zowel de beginner als de gevorderde golfer.

Noord-Brabant heeft een aantal prachtig gelegen golfbanen met diverse hoogteverschillen. Niet zo extreem als het heuvelachtige gebied in de provincie Limburg, maar nog steeds uitdagend en speels.

De provincie Noord-Brabant telt maar liefst 55 golfbanen. 

Golfen in Noord-Brabant

Eén van de bekendste golfbanen in Noord-Brabant is de Eindhovensche Golfclub op een terrein van maar liefst 100 hectare met een prachtige ligging in het bos, met strategisch gelegen bunkerpartijen. De club met een 18 holes baan weet topsport met gezelligheid te verbinden. Laat je uitdagen bij de Eindhovensche Golfclub.

Of zoek rust, natuur en ruimte opa bij de Swinkelsche Golfbaan in Someren. Een golfbaan met een 18 holes Championship Course, een 9 holes PAR-3 baan en ruim opgezette oefenfaciliteiten. Ook als fietser of wandelaar ben je welkom in de rijke natuurlijke omgeving rondom Golfbaan de Swinkelsche.

Op een unieke locatie aan het oude stroomgebied van de Maas, ligt Golfclub De Dorpswaard. Een 9-holes golfbaan met volop gelegenheid tot de golfsport. Nieuwe leden en greenfee spelers worden met open armen ontvangen. Als je lid wordt van de Golfclub De Dorpswaard, dan wordt je mede dankzij de golfalliantie en een samenwerkingsverband tussen 9 golfbanen ook om de gelegenheid gesteld op de andere 8 banen te spelen.

Golf evenementen in Noord-Brabant

Er worden regelmatig diverse evenementen georganiseerd in de provincie Noord-Brabant.

  • Dutch Masters: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi op de European Tour en wordt gehouden op de golfbaan van The International in Amsterdam, maar is georganiseerd door het Noord-Brabantse golftalent Joost Luiten.
  • Pro Golf Tour: Dit is een jaarlijks terugkerende golftoernooiserie voor professionele golfers en amateurs. Er worden verschillende wedstrijden in Europa georganiseerd, waaronder enkele in Noord-Brabant, zoals de Eindhovensche Golf Open.
  • Ladies Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi voor professionele vrouwelijke golfers op de Ladies European Tour. Het toernooi wordt gehouden op verschillende golfbanen in Europa, waaronder enkele in Noord-Brabant, zoals de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Noord-Brabant.

Houd altijd de websites van de golfbanen en de Brabantse Golfbond in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Mooiste PAR 3 baan van Nederland

Uitgeroepen tot de mooiste PAR 3 baan van Nederland is Prise d’eau Golf in Tilburg. Tevens die Prise d’eau de grootste golfbaan met 27 holes, een overdekte driving range en vele oefenfaciliteiten.

Prise d’eau Golf is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt, als je nog nooit gegolfd hebt, deelnemen aan een gratis kennismaking les of samen met je vrienden en/of familie een golfgame spelen.

Ook voor zakelijke bezoekers zijn er diverse arrangementen beschikbaar.

Golfen bij De Loonsche Duynen

Vlakbij het bekende pretpark de Efteling in Kaatsheuvel, ligt Golfpark De Loonsche Duynen. Een ruim opgezet golfpark met een A-status Championship Course vol waterpartijen, bunkers en bosrijk gebied.

Het clubhuis is in lijn met de Efteling een prachtig gebouw met mooie terrassen.

Andere golfbanen in de provincie Noord-Brabant zijn onder meer Golfclub Riel in Geldrop, Golfclub Landgoed Bergvliet in Oosterhout en Golfbaan Vught.

De golfliefhebber is op zijn plek in Noord-Brabant.

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Kinderfeestje Golfen

Kinderfeestje Golfen

Kinderfeestje Golfen: Een Unieke en Sportieve Beleving Een kinderfeestje golfen is een unieke manier om de verjaardag van je kind te vieren. Golfen biedt niet alleen veel plezier, maar ook de kans om kinderen te laten kennismaken met een nieuwe sport. Maar hoe bereid...

Groep golfen

Groep golfen

Plan een onvergetelijke dag met vrienden, familie of collega’s door te golfen met een groep. Ontdek de beste locaties in Nederland, leer van professionals, en vind tips voor een perfect georganiseerd golfuitje.

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Meidenweekend in Friesland

Meidenweekend in Friesland

Een meidenweekend in Friesland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Meidenweekend golfen in Friesland Friesland, bekend om zijn prachtige landschappen en gastvrije sfeer, biedt tal van...

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Verken de prachtige regio Oss-Nijmegen op een unieke manier met een Golf4Daagse, de Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen. Stel je voor: Vier dagen lang met vrienden golfen op adembenemende golfbanen, omringd door het betoverende Gelderse landschap. Van uitdagende...

Meidenweekend Flevoland

Meidenweekend Flevoland

Maak een onvergetelijk uitje met je vriendinnen! Boek een meidenweekend golfen in Flevoland. Meidenweekend Flevoland Een meidenweekend in Flevoland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Flevoland,...