Liefhebbers van de golfsport komen graag naar de provincie Brabant. In Noord-Brabant zijn diverse golfarrangementen en greenfee acties beschikbaar voor zowel de beginner als de gevorderde golfer.

Noord-Brabant heeft een aantal prachtig gelegen golfbanen met diverse hoogteverschillen. Niet zo extreem als het heuvelachtige gebied in de provincie Limburg, maar nog steeds uitdagend en speels.

De provincie Noord-Brabant telt maar liefst 55 golfbanen. 

Golfen in Noord-Brabant

Eén van de bekendste golfbanen in Noord-Brabant is de Eindhovensche Golfclub op een terrein van maar liefst 100 hectare met een prachtige ligging in het bos, met strategisch gelegen bunkerpartijen. De club met een 18 holes baan weet topsport met gezelligheid te verbinden. Laat je uitdagen bij de Eindhovensche Golfclub.

Of zoek rust, natuur en ruimte opa bij de Swinkelsche Golfbaan in Someren. Een golfbaan met een 18 holes Championship Course, een 9 holes PAR-3 baan en ruim opgezette oefenfaciliteiten. Ook als fietser of wandelaar ben je welkom in de rijke natuurlijke omgeving rondom Golfbaan de Swinkelsche.

Op een unieke locatie aan het oude stroomgebied van de Maas, ligt Golfclub De Dorpswaard. Een 9-holes golfbaan met volop gelegenheid tot de golfsport. Nieuwe leden en greenfee spelers worden met open armen ontvangen. Als je lid wordt van de Golfclub De Dorpswaard, dan wordt je mede dankzij de golfalliantie en een samenwerkingsverband tussen 9 golfbanen ook om de gelegenheid gesteld op de andere 8 banen te spelen.

Golf evenementen in Noord-Brabant

Er worden regelmatig diverse evenementen georganiseerd in de provincie Noord-Brabant.

  • Dutch Masters: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi op de European Tour en wordt gehouden op de golfbaan van The International in Amsterdam, maar is georganiseerd door het Noord-Brabantse golftalent Joost Luiten.
  • Pro Golf Tour: Dit is een jaarlijks terugkerende golftoernooiserie voor professionele golfers en amateurs. Er worden verschillende wedstrijden in Europa georganiseerd, waaronder enkele in Noord-Brabant, zoals de Eindhovensche Golf Open.
  • Ladies Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi voor professionele vrouwelijke golfers op de Ladies European Tour. Het toernooi wordt gehouden op verschillende golfbanen in Europa, waaronder enkele in Noord-Brabant, zoals de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Noord-Brabant.

Houd altijd de websites van de golfbanen en de Brabantse Golfbond in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Mooiste PAR 3 baan van Nederland

Uitgeroepen tot de mooiste PAR 3 baan van Nederland is Prise d’eau Golf in Tilburg. Tevens die Prise d’eau de grootste golfbaan met 27 holes, een overdekte driving range en vele oefenfaciliteiten.

Prise d’eau Golf is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt, als je nog nooit gegolfd hebt, deelnemen aan een gratis kennismaking les of samen met je vrienden en/of familie een golfgame spelen.

Ook voor zakelijke bezoekers zijn er diverse arrangementen beschikbaar.

Golfen bij De Loonsche Duynen

Vlakbij het bekende pretpark de Efteling in Kaatsheuvel, ligt Golfpark De Loonsche Duynen. Een ruim opgezet golfpark met een A-status Championship Course vol waterpartijen, bunkers en bosrijk gebied.

Het clubhuis is in lijn met de Efteling een prachtig gebouw met mooie terrassen.

Andere golfbanen in de provincie Noord-Brabant zijn onder meer Golfclub Riel in Geldrop, Golfclub Landgoed Bergvliet in Oosterhout en Golfbaan Vught.

De golfliefhebber is op zijn plek in Noord-Brabant.

Golfbanen in
Noord-Brabant

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver Op de Masters of Expo tijdens een door TUI georganiseerde luxe lunch TUI à Table met genodigden werd een officiële sponsorovereenkomst getekend met Mike Korver, speler op de Pro Golf Tour. Mike zal als...

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Vergeet verveling en pak je clubs! Ga een dagje golfen om de sleur te doorbreken. Wat te doen bij verveling Heb je ooit van die dagen waarop verveling toeslaat en je niet weet wat je met je tijd moet doen? In plaats van de hele dag Netflix te bingen of eindeloos door...

Ontdek de wereld van golflessen

Ontdek de wereld van golflessen

Golf is niet zomaar een sport; het is een activiteit die fysieke vaardigheid, concentratie en een vleugje elegantie vereist. Of je nu een beginner bent die net begint of iemand die zijn vaardigheden wil aanscherpen, golflessen zijn de sleutel tot het genieten van deze...

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter: Wist je dat er ook golfbanen open zijn in de winter? Het is misschien niet het eerste jaargetijde waar je aan denkt wanneer je aan golfen denkt, maar de winter biedt golfers een unieke kans om hun vaardigheden te verbeteren en te genieten van een...