Zuid-Holland is een provincie in Nederland. Den Haag is de hoofdstad van de provincie. In heel Zuid-Holland kun je genieten van de fantastische golfsport.

De golfsport is erg populair in de provincie en dat is te zien aan het aantal banen die hier te vinden zijn. Met maar liefst 42 banen is er voor iedereen een baan beschikbaar, van echte beginner tot een echte expert.

Golfbaan Koninklijke Haagsche G&CC is een erg karakteristieke golfclub, opgericht in 1893. Daarmee zijn zei de oudste golfclub van Nederland. De golfbaan bestaat uit 18 holes en mag zichzelf een zeer fraai exemplaar noemen. Onder andere door de prachtige ligging nabij zee word de golfbaan enorm goed beoordeeld.

Golfen in de regio

Kom eens een keer lekker golven in de regio Zuid-Holland. In de provincie vind u de mooiste golfbanen, niet alleen de banen zelf zijn mooi, maar ook kunt u genieten van een prachtige omgeving nabij de zee en de duinen.

Ook een keertje in de duinen een potje golf spelen? Dat kan bij de Noordwijkse Golfclub. Een mooie baan met 18 holes gelegen aan het Noordzeestrand. Het is een behoorlijk uitdagende baan door de grote afstanden en bijzondere architectuur.

Golf evenementen in Zuid-Holland

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in de provincie Gelderland.

  • Dutch Senior Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi voor senior golfers op de European Senior Tour en wordt georganiseerd op de golfbaan van The Rosendaelsche Golfclub in Arnhem.
  • Nunspeetse Masters: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Nunspeetse Golf & Country Club. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van de Nunspeetse Golf & Country Club.
  • Veluwse Golfweek: Dit is een meerdaags golftoernooi dat elk jaar in juli plaatsvindt op verschillende golfbanen op de Veluwe. Het toernooi is open voor alle golfers en biedt de mogelijkheid om op prachtige banen te spelen en de Veluwse gastvrijheid te ervaren.
  • Goffertcup: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfbaan Landgoed Goffert in Nijmegen. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 9-holes golfbaan van Golfbaan Landgoed Goffert.
  • Kasteel Engelenburg Golf Trofee: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Kasteel Engelenburg in Brummen. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 9-holes golfbaan van Kasteel Engelenburg.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Gelderland.

Houd altijd wel de websites van de golfbanen in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golfen in Den Haag

In het centrum van Den Haag zijn er ook nog twee golfbanen te vinden. De Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh is hier één van. De golfclub heeft een prachtige 18 holes baan met goede faciliteiten.

Brasserie Golf Ockenburgh is ook onderdeel van de stad Den Haag. Hier kun je terecht voor een fijne 9 holes baan. Mooi gelegen tussen de stad en de duinen vind u de baan. Een groot voordeel is dat het goed beschut is door de duinen, hierdoor kun je ook lekker golfen als het wat minder weer is.

Na een drukke werkdag is een rondje golf de ultieme ontspanning!

Golfen in Zuid-Holland

In heel Zuid-Holland kun je volop genieten van de golfsport. De vele golfbanen die Zuid-Holland rijk is zijn uitdagende banen voor zowel de beginner als gevorderde golfers.

Ziet u hier niet de golfbaan staan die u zoekt? Daar hebben wij een compleet overzicht voor van alle Golfbanen in Zuid-Holland.

Niet alleen voor golf kunt u terecht in de provincie, de provincie Zuid-Holland is enorm veelzijdig en kent een prachtige omgeving. Ook de golfbanen helpen aan het beschermen van de natuurgebieden, zo krijg je een geweldig uitzicht op de golfbaan en doet de baan wat terug voor de natuur.

Mocht je klaar zijn met het golven dan kun je dus altijd nog gaan genieten van de vele bezienswaardigheden of je ogen uitkijken op het indrukwekkende natuurgebied.

Veel golfplezier beleef je in Zuid-Holland!

Golfbanen in Zuid-Holland

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Golf feiten anno 2023

Golf feiten anno 2023

De zomermaanden de mooiste maanden om te golfen? Nee, zeker niet! Je kunt 365 dagen per jaar golfen. Ken jij leuke golf feiten? Golf feiten anno 2023 Golf blijft groeien in populariteit in Nederland. Steeds meer mensen die de golf sport ontdekken en genieten van het...

Golfkleding Trends

Golfkleding Trends

Net als in andere mode-industrieën zijn er trends in de golfwereld. De basisstijlen van golfkleding is over het algemeen klassiek en tijdloos. Trends in de golfmode kunnen variëren afhankelijk van de regio, persoonlijke voorkeuren en de specifieke golfcultuur....

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Zeg gedag tegen zware golfbuggy's en onhandige trolleys: maak kennis met de EziGolf Tourer! Deze revolutionaire metgezel is speciaal ontworpen om je golfervaring naar een hoger niveau te tillen. Waarom de EziGolf Tourer een gamechanger is voor elke golfliefhebber? Dat...

Na de vergadering met je golfset naar bed

Na de vergadering met je golfset naar bed

Vanaf vandaag een unieke vergader locatie in het hartje van Tilburg. Bedrijven en organisaties, trainers en coaches die op zoek zijn naar een bijzondere plek voor hun heidag, MT sessie, training of diner, kunnen er kennismaken met de golfsport. Je kunt er in de pauze...

Minder stress dankzij een rondje golf?

Minder stress dankzij een rondje golf?

Golf is ook genieten van mooie natuur. We voelen allemaal aan dat ‘groen’ goed is voor ons. Waarom heeft een groene omgeving een heilzame werking? We vragen het aan omgevingspsycholoog Sjerp de Vries. De Griekse filosofen spraken...