Zuid-Holland is een provincie in Nederland. Den Haag is de hoofdstad van de provincie. In heel Zuid-Holland kun je genieten van de fantastische golfsport.

De golfsport is erg populair in de provincie en dat is te zien aan het aantal banen die hier te vinden zijn. Met maar liefst 42 banen is er voor iedereen een baan beschikbaar, van echte beginner tot een echte expert.

Golfbaan Koninklijke Haagsche G&CC is een erg karakteristieke golfclub, opgericht in 1893. Daarmee zijn zei de oudste golfclub van Nederland.

De golfbaan bestaat uit 18 holes en mag zichzelf een zeer fraai exemplaar noemen. Onder andere door de prachtige ligging nabij zee word de golfbaan enorm goed beoordeeld.

Golfen in de regio

Kom eens een keer lekker golven in de regio Zuid-Holland. In de provincie vind u de mooiste golfbanen, niet alleen de banen zelf zijn mooi, maar ook kunt u genieten van een prachtige omgeving nabij de zee en de duinen.

Ook een keertje in de duinen een potje golf spelen? Dat kan bij de Noordwijkse Golfclub. Een mooie baan met 18 holes gelegen aan het Noordzeestrand.

Het is een behoorlijk uitdagende baan door de grote afstanden en bijzondere architectuur.

Golf evenementen in Zuid-Holland

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in de provincie Zuid-Holland. 

Van recreatieve evenementen tot aan competitieve toernooien met hadicap-verrekening.   

Golfbanen organiseren ook vaak open golfdagen waarop niet-leden een kijkje kunnen nemen en kennis kunnen maken met de sport en golfbaan.

In de provincie worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd zoals Charitys-golfevenementen en Pro-arm toernoooien.

Houd altijd de websites van de golfbanen in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golfen in Den Haag

In het centrum van Den Haag zijn er ook nog twee golfbanen te vinden. De Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh is hier één van. De golfclub heeft een prachtige 18 holes baan met goede faciliteiten.

Brasserie Golf Ockenburgh is ook onderdeel van de stad Den Haag. Hier kun je terecht voor een fijne 9 holes baan. Mooi gelegen tussen de stad en de duinen vind u de baan. Een groot voordeel is dat het goed beschut is door de duinen, hierdoor kun je ook lekker golfen als het wat minder weer is.

Na een drukke werkdag is een rondje golf de ultieme ontspanning!

Golfen in Zuid-Holland

In heel Zuid-Holland kun je volop genieten van de golfsport. De vele golfbanen die Zuid-Holland rijk is zijn uitdagende banen voor zowel de beginner als gevorderde golfers.

Ziet u hier niet de golfbaan staan die u zoekt? Daar hebben wij een compleet overzicht voor van alle Golfbanen in Zuid-Holland.

Niet alleen voor golf kunt u terecht in de provincie, de provincie Zuid-Holland is enorm veelzijdig en kent een prachtige omgeving. Ook de golfbanen helpen aan het beschermen van de natuurgebieden, zo krijg je een geweldig uitzicht op de golfbaan en doet de baan wat terug voor de natuur.

Mocht je klaar zijn met het golven dan kun je dus altijd nog gaan genieten van de vele bezienswaardigheden of je ogen uitkijken op het indrukwekkende natuurgebied.

Veel golfplezier beleef je in Zuid-Holland!

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Kinderfeestje Golfen

Kinderfeestje Golfen

Kinderfeestje Golfen: Een Unieke en Sportieve Beleving Een kinderfeestje golfen is een unieke manier om de verjaardag van je kind te vieren. Golfen biedt niet alleen veel plezier, maar ook de kans om kinderen te laten kennismaken met een nieuwe sport. Maar hoe bereid...

Groep golfen

Groep golfen

Plan een onvergetelijke dag met vrienden, familie of collega’s door te golfen met een groep. Ontdek de beste locaties in Nederland, leer van professionals, en vind tips voor een perfect georganiseerd golfuitje.

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Meidenweekend in Friesland

Meidenweekend in Friesland

Een meidenweekend in Friesland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Meidenweekend golfen in Friesland Friesland, bekend om zijn prachtige landschappen en gastvrije sfeer, biedt tal van...

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Verken de prachtige regio Oss-Nijmegen op een unieke manier met een Golf4Daagse, de Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen. Stel je voor: Vier dagen lang met vrienden golfen op adembenemende golfbanen, omringd door het betoverende Gelderse landschap. Van uitdagende...

Meidenweekend Flevoland

Meidenweekend Flevoland

Maak een onvergetelijk uitje met je vriendinnen! Boek een meidenweekend golfen in Flevoland. Meidenweekend Flevoland Een meidenweekend in Flevoland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Flevoland,...