Zuid-Holland is een provincie in Nederland. Den Haag is de hoofdstad van de provincie. In heel Zuid-Holland kun je genieten van de fantastische golfsport.

De golfsport is erg populair in de provincie en dat is te zien aan het aantal banen die hier te vinden zijn. Met maar liefst 42 banen is er voor iedereen een baan beschikbaar, van echte beginner tot een echte expert.

Golfbaan Koninklijke Haagsche G&CC is een erg karakteristieke golfclub, opgericht in 1893. Daarmee zijn zei de oudste golfclub van Nederland.

De golfbaan bestaat uit 18 holes en mag zichzelf een zeer fraai exemplaar noemen. Onder andere door de prachtige ligging nabij zee word de golfbaan enorm goed beoordeeld.

Golfen in de regio

Kom eens een keer lekker golven in de regio Zuid-Holland. In de provincie vind u de mooiste golfbanen, niet alleen de banen zelf zijn mooi, maar ook kunt u genieten van een prachtige omgeving nabij de zee en de duinen.

Ook een keertje in de duinen een potje golf spelen? Dat kan bij de Noordwijkse Golfclub. Een mooie baan met 18 holes gelegen aan het Noordzeestrand.

Het is een behoorlijk uitdagende baan door de grote afstanden en bijzondere architectuur.

Golf evenementen in Zuid-Holland

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in de provincie Zuid-Holland. 

Van recreatieve evenementen tot aan competitieve toernooien met hadicap-verrekening.   

Golfbanen organiseren ook vaak open golfdagen waarop niet-leden een kijkje kunnen nemen en kennis kunnen maken met de sport en golfbaan.

In de provincie worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd zoals Charitys-golfevenementen en Pro-arm toernoooien.

Houd altijd de websites van de golfbanen in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golfen in Den Haag

In het centrum van Den Haag zijn er ook nog twee golfbanen te vinden. De Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh is hier één van. De golfclub heeft een prachtige 18 holes baan met goede faciliteiten.

Brasserie Golf Ockenburgh is ook onderdeel van de stad Den Haag. Hier kun je terecht voor een fijne 9 holes baan. Mooi gelegen tussen de stad en de duinen vind u de baan. Een groot voordeel is dat het goed beschut is door de duinen, hierdoor kun je ook lekker golfen als het wat minder weer is.

Na een drukke werkdag is een rondje golf de ultieme ontspanning!

Golfen in Zuid-Holland

In heel Zuid-Holland kun je volop genieten van de golfsport. De vele golfbanen die Zuid-Holland rijk is zijn uitdagende banen voor zowel de beginner als gevorderde golfers.

Ziet u hier niet de golfbaan staan die u zoekt? Daar hebben wij een compleet overzicht voor van alle Golfbanen in Zuid-Holland.

Niet alleen voor golf kunt u terecht in de provincie, de provincie Zuid-Holland is enorm veelzijdig en kent een prachtige omgeving. Ook de golfbanen helpen aan het beschermen van de natuurgebieden, zo krijg je een geweldig uitzicht op de golfbaan en doet de baan wat terug voor de natuur.

Mocht je klaar zijn met het golven dan kun je dus altijd nog gaan genieten van de vele bezienswaardigheden of je ogen uitkijken op het indrukwekkende natuurgebied.

Veel golfplezier beleef je in Zuid-Holland!

Golfbanen in Zuid-Holland

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver Op de Masters of Expo tijdens een door TUI georganiseerde luxe lunch TUI à Table met genodigden werd een officiële sponsorovereenkomst getekend met Mike Korver, speler op de Pro Golf Tour. Mike zal als...

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Vergeet verveling en pak je clubs! Ga een dagje golfen om de sleur te doorbreken. Wat te doen bij verveling Heb je ooit van die dagen waarop verveling toeslaat en je niet weet wat je met je tijd moet doen? In plaats van de hele dag Netflix te bingen of eindeloos door...

Ontdek de wereld van golflessen

Ontdek de wereld van golflessen

Golf is niet zomaar een sport; het is een activiteit die fysieke vaardigheid, concentratie en een vleugje elegantie vereist. Of je nu een beginner bent die net begint of iemand die zijn vaardigheden wil aanscherpen, golflessen zijn de sleutel tot het genieten van deze...

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter: Wist je dat er ook golfbanen open zijn in de winter? Het is misschien niet het eerste jaargetijde waar je aan denkt wanneer je aan golfen denkt, maar de winter biedt golfers een unieke kans om hun vaardigheden te verbeteren en te genieten van een...