Er gaat niets boven Groningen. Dat geldt ook zeker voor de golfsport.

Groningen is een veelzijdige provincie. Je kunt er volop genieten van het stadsleven of de natuur in trekken. De vele wandel en fietsroutes nemen je mee door de hele provincie. Ook sportievelingen kunnen in Groningen volop aan hun trekken komen. Je hoeft je niet te vervelen in Groningen!

Golf is populair, ook in Groningen. In de hele provincie zijn mooie golfbanen te vinden!

Erop uit in Groningen

Ga een dag er op uit naar Veendam! De Golfclub Compagnie Veendam verwelkomt u graag. Heerlijk rustig golfen, zonder geluid van autowegen of vliegtuigen, dat is kenmerkend bij De Golfclub Compagnie Veendam.

Gain fratsen, gain toustanden

Bij het Groningse Golfclub Duurswold gaat het om Gain fratsen, gain toustanden, gewoon heerlijk golf spelen op je eigen niveau.

Wil je het golfspel onder de knie krijgen dan kun je bij de Golferij Eelde goed terecht. Volg een leuke clinic of met een groep een team uitje. Bij de Golferij Eelde ben je voor het perfecte uitje aan het juiste adres!

Noord- Nederlandse Golf & Country Club ligt op Landgoed De Poll in Glimmen. 18 holes in de natuurlijke, groene omgeving. Test de snelle greens op Landgoed de Poll. Golf is voor jong en oud en iedereen is welkom bij de Noord- Nederlandse Golf & Country Club.

Golfclub De Compagnie ligt in Veendam en heeft een 18-holes baan en een 9-holes baan. De baan heeft ook een driving range en oefengreens.

Golfclub Westerwolde ligt in Vlagtwedde en heeft een 9-holes baan. De baan heeft ook een driving range en oefengreens.

Bekijk alles banen in Groningen via de golfgids.

Golf evenementen in Groningen

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in de provincie Groningen.

  • Groningen Cup: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi voor golfers uit de provincie Groningen. Het toernooi wordt gespeeld op verschillende golfbanen in de provincie en is bedoeld om de golfcommunity in Groningen te versterken.
  • Noord-Nederlandse Golfkampioenschappen: Dit is een groot golftoernooi voor golfers uit Noord-Nederland, waaronder Groningen. Het toernooi bestaat uit verschillende wedstrijden op verschillende golfbanen en trekt spelers van alle niveaus.
  • Golfweekend Emsland: Dit is een tweedaags golftoernooi dat elk jaar in september plaatsvindt in het Duitse Emsland, vlak over de grens bij Groningen. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op verschillende golfbanen in de regio.
  • Midden-Groningen Golfkampioenschappen: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub Duurswold. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Golfclub Duurswold.
  • Strokeplay Kampioenschappen Groningen: Dit is een jaarlijks terugkerend toernooi voor gevorderde golfers uit Groningen. Het toernooi wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van De Compagnie in Veendam.

Golfen in Noord-Nederland

Ben je een weekend of op vakantie in Groningen? Ga dan ook naar provincies Drenthe en Friesland. De provincies Drenthe en Friesland grenzen aan Groningen.

In Groningen, Drenthe en Friesland zijn hele mooie golfbanen!

Maak je uitje compleet! Bezoek het theater of wissel je golfclubs in voor een ander actief uitje in Groningen.

Geniet van de golfsport in Noord-Nederland!

Golfbanen in Groningen

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Golf feiten anno 2023

Golf feiten anno 2023

De zomermaanden de mooiste maanden om te golfen? Nee, zeker niet! Je kunt 365 dagen per jaar golfen. Ken jij leuke golf feiten? Golf feiten anno 2023 Golf blijft groeien in populariteit in Nederland. Steeds meer mensen die de golf sport ontdekken en genieten van het...

Golfkleding Trends

Golfkleding Trends

Net als in andere mode-industrieën zijn er trends in de golfwereld. De basisstijlen van golfkleding is over het algemeen klassiek en tijdloos. Trends in de golfmode kunnen variëren afhankelijk van de regio, persoonlijke voorkeuren en de specifieke golfcultuur....

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Zeg gedag tegen zware golfbuggy's en onhandige trolleys: maak kennis met de EziGolf Tourer! Deze revolutionaire metgezel is speciaal ontworpen om je golfervaring naar een hoger niveau te tillen. Waarom de EziGolf Tourer een gamechanger is voor elke golfliefhebber? Dat...

Na de vergadering met je golfset naar bed

Na de vergadering met je golfset naar bed

Vanaf vandaag een unieke vergader locatie in het hartje van Tilburg. Bedrijven en organisaties, trainers en coaches die op zoek zijn naar een bijzondere plek voor hun heidag, MT sessie, training of diner, kunnen er kennismaken met de golfsport. Je kunt er in de pauze...

Minder stress dankzij een rondje golf?

Minder stress dankzij een rondje golf?

Golf is ook genieten van mooie natuur. We voelen allemaal aan dat ‘groen’ goed is voor ons. Waarom heeft een groene omgeving een heilzame werking? We vragen het aan omgevingspsycholoog Sjerp de Vries. De Griekse filosofen spraken...