Mosselen, oesters en garnalen, maar ook kan er gegolfd worden in Zeeland! De golfsport is groeiende, ook in de provincie Zeeland.

Zeeland is een veelzijdige provincie gelegen in het zuid-westen van Nederland. Je kunt er gigantische stranden vinden die het erg goed doen voor het toerisme aspect. Maar Zeeland heeft ook prachtige natuurgebieden en genoeg ontspanning. Voor iedereen is er dus wat te beleven in Zeeland.

Golf is populair, ook in Zeeland. In de hele provincie zijn mooie golfbanen te vinden!

Golf evenementen in Zeeland

Er worden verschillende golf evenementen georganiseerd in Zeeland.

  • Zeeland Masters: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub De Woeste Kop in Axel. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van De Woeste Kop.
  • Ladies Open Zeeland: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfbaan Grevelingenhout in Bruinisse. Het toernooi is speciaal gericht op vrouwelijke golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Grevelingenhout.
  • Goese Golf Kustmarathon: Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij golfen en hardlopen worden gecombineerd. Het evenement vindt plaats op Golfclub De Goese Golf in Goes en omgeving en bestaat uit een golftoernooi en een hardloopwedstrijd.
  • Domburgsche Golf Club Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Domburgsche Golf Club in Domburg. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van de Domburgsche Golf Club.
  • Golf Event Zeeland: Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij verschillende golfbanen in Zeeland samenwerken om golfers te laten kennismaken met de verschillende golfbanen in de regio. Tijdens het evenement kunnen golfers deelnemen aan clinics en wedstrijden op verschillende golfbanen.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Zeeland.

Een dagje weg in Zeeland

Golfcentrum Reymerswael mag zichzelf één van de beste golfbanen noemen van Zeeland. Deze prachtige golflocatie ligt op een punt waar Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen elkaar kruisen.

Op de baan vind u 18 holes met een prachtig uitzicht over zee. Door de lage bomen kunt u rekenen op uitdagende windstoten wat er voor zorgt dat ook experts hier goed terecht kunnen.

Diversiteit in de provincie

Zeeland is heel divers en zo ook in de golf banen. Er zijn 8 golfbanen verspreid door Zeeland, allen voorzien van een prachtige omgeving en leuke uitdagingen voor beginners, experts en alles wat daar tussen zit.

In de hoofdstad Middelburg kunt u ook terecht voor een lekker potje golf. De Zeeuwsche Middelburg is de naam van de golfclub in Middelburg. Op de club vind u een schitterende 9 holes baan en een par-3 baan die garant staat voor een uitdaging. Naast het golfen bied de Zeeuwsche Middelburg ook andere faciliteiten aan.

Zo kun je voor of na het golfen lekker genieten in het restaurant van culinair Zeeland. Ook is er een golf winkel, kleedkamers en een vergaderzaal.

Golfen in Zuid-west Nederland

Ben je klaar met golfen in Zeeland? Ga dan ook naar provincies Noord-Brabant of breng een bezoekje aan Vlaanderen. Vanuit de golfclub Reymerswael kunt u heel makkelijk de oversteek maken naar Noord-Brabant of Vlaanderen.

In Zeeland zijn hele mooie en unieke golfbanen met uitstekende voorzieningen!

Maak je uitje compleet! Bezoek het theater of wissel je golfclubs in voor een ander actief uitje in Zeeland.

Geniet van de golfsport in Zuid-west Nederland!

Golfbanen in Zeeland

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Golf feiten anno 2023

Golf feiten anno 2023

De zomermaanden de mooiste maanden om te golfen? Nee, zeker niet! Je kunt 365 dagen per jaar golfen. Ken jij leuke golf feiten? Golf feiten anno 2023 Golf blijft groeien in populariteit in Nederland. Steeds meer mensen die de golf sport ontdekken en genieten van het...

Golfkleding Trends

Golfkleding Trends

Net als in andere mode-industrieën zijn er trends in de golfwereld. De basisstijlen van golfkleding is over het algemeen klassiek en tijdloos. Trends in de golfmode kunnen variëren afhankelijk van de regio, persoonlijke voorkeuren en de specifieke golfcultuur....

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Zeg gedag tegen zware golfbuggy's en onhandige trolleys: maak kennis met de EziGolf Tourer! Deze revolutionaire metgezel is speciaal ontworpen om je golfervaring naar een hoger niveau te tillen. Waarom de EziGolf Tourer een gamechanger is voor elke golfliefhebber? Dat...

Na de vergadering met je golfset naar bed

Na de vergadering met je golfset naar bed

Vanaf vandaag een unieke vergader locatie in het hartje van Tilburg. Bedrijven en organisaties, trainers en coaches die op zoek zijn naar een bijzondere plek voor hun heidag, MT sessie, training of diner, kunnen er kennismaken met de golfsport. Je kunt er in de pauze...

Minder stress dankzij een rondje golf?

Minder stress dankzij een rondje golf?

Golf is ook genieten van mooie natuur. We voelen allemaal aan dat ‘groen’ goed is voor ons. Waarom heeft een groene omgeving een heilzame werking? We vragen het aan omgevingspsycholoog Sjerp de Vries. De Griekse filosofen spraken...