In de prachtige provincie Friesland kun je veel vertoeven op het water maar er zijn ook vele verschillende uitdagende golfbanen.

Voor iedere golfer van beginner tot gevorderde, jong en oud kunnen in Friesland uitstekend golfen.

Golf in Friesland

De populariteit van golf in Friesland hangt af van verschillende factoren zoals bereikbaarheid, voorzieningen en belangstelling van de lokale bevolking.

Golfliefhebbers uit onder andere Groningen, Drenthe en de kop van Noord-Holland trekken graag richting de provincie Friesland.

Er zijn meerdere golfbanen te vinden in de provincie Friesland waaronder;

In Beetsterzwaag kun je golfen bij Golf & Countryclub Lauswolt. Deze golfbaan beschikt over een 18-holes golfbaan.

In Oudemirdum is een mooie 9-holes golf baan Golfclub Gaasterland.

In Leeuwarden, Golfclub De Groene Ster deze 18-holes golfbaan biedt veel uitdaging voor beginners!

Golfevenementen in Friesland

Bij de golfbanen in de provincie worden er regelmatig toernooien en wedstrijden georganiseerd. 

Een leuke dag om een golfbaan te bezoeken is tijdens de opendagen. Iedere golfbaan heeft jaarlijks wel een open dag waar je kennis kunt maken met de golfsport.

Actief en sportief in Friesland

Ben je een weekend in Friesland en wil je volop genieten van de golfsport? Ga dan ook zeker richting Groningen of Drenthe.

Maak er een compleet uitje van in Friesland. Bezoek het theater ga lekker uit eten. Iets anders dan golfen? Er zijn tal van leuke uitjes in Friesland. 

Naast golf is  is fietsen ook een populaire buitensport in Friesland. Friesland heeft veel mooie routes die je door het landschap en langs de kust voeren. Ook is de watersport erg populair in Friesland.

Zeilen, windsurfen, kiteboarden en kanoën zijn slechts enkele van de beschikbare activiteiten. Friesland staat ook bekend om de traditionele Friese sport skûtsjesilen, waarbij met historische zeilboten over de meren en kanalen wordt geracet.

Er zijn veel parken, natuurreservaten en bossen in de regio, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van het buitenleven.

 

Breng een bezoek aan de prachtige provincie Friesland!

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Meidenweekend Flevoland

Meidenweekend Flevoland

Maak een onvergetelijk uitje met je vriendinnen! Boek een meidenweekend golfen in Flevoland. Meidenweekend Flevoland Een meidenweekend in Flevoland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Flevoland,...

Meidenweekend in Friesland

Meidenweekend in Friesland

Een meidenweekend in Friesland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Meidenweekend golfen in Friesland Friesland, bekend om zijn prachtige landschappen en gastvrije sfeer, biedt tal van...

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Verken de prachtige regio Oss-Nijmegen op een unieke manier met een Golf4Daagse, de Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen. Stel je voor: Vier dagen lang met vrienden golfen op adembenemende golfbanen, omringd door het betoverende Gelderse landschap. Van uitdagende...

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver Op de Masters of Expo tijdens een door TUI georganiseerde luxe lunch TUI à Table met genodigden werd een officiële sponsorovereenkomst getekend met Mike Korver, speler op de Pro Golf Tour. Mike zal als...

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...