In de prachtige provincie Friesland kun je veel vertoeven op het water maar er zijn ook vele verschillende uitdagende golfbanen. Voor iedere golfer van beginner tot gevorderde, jong en oud kunnen in Friesland uitstekend golfen.

Golf in Friesland

De populariteit van golf in Friesland hangt af van verschillende factoren zoals bereikbaarheid, voorzieningen en belangstelling van de lokale bevolking.

Golfliefhebbers uit onder andere Groningen, Drenthe en de kop van Noord-Holland trekken graag richting de provincie Friesland.

Er zijn meerdere golfbanen te vinden in de provincie Friesland waaronder;

In Beetsterzwaag kun je golfen bij Golf & Countryclub Lauswolt. Deze golfbaan beschikt over een 18-holes golfbaan.

In Oudemirdum is een mooie 9-holes golf baan Golfclub Gaasterland.

In Leeuwarden, Golfclub De Groene Ster deze 18-holes golfbaan biedt veel uitdaging voor beginners!

Friese golfbanen

Ga golfen op de mooiste golfbanen in een prachtige omgeving en geniet van de rust en ruimte in Friesland.

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in Friesland.

  • Fries Open Golf: Dit is een 3-daags toernooi dat plaatsvindt op verschillende golfbanen in Friesland. Het toernooi trekt spelers van over de hele wereld en is een van de grootste golfevenementen in Friesland.
  • Fryslân Cup is een jaarlijks terugkerend toernooi voor golfers uit Friesland. Het toernooi wordt gespeeld op verschillende golfbanen in Friesland en is bedoeld om de golfcommunity in Friesland te versterken.
  • Terschelling Open is een golftoernooi op het eiland Terschelling dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Het toernooi wordt gespeeld op de 9-holes golfbaan van Golfclub Terschelling en is open voor alle golfers.
  • Golfweekend Ameland is een jaarlijks terugkerend golftoernooi op het eiland Ameland. Het toernooi bestaat uit 2 dagen golfen op de 9-holes golfbaan van Golfbaan d’Amelander Duinen en is open voor alle golfers.
  • Ladies Open Leeuwarden: Dit is een golftoernooi speciaal voor vrouwen, dat plaatsvindt op Golfclub De Groene Ster in Leeuwarden. Het toernooi bestaat uit 2 dagen golfen en is open voor zowel amateurs als professionals.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Friesland.

Actief en sportief in Friesland

Ben je een weekend in Friesland en wil je volop genieten van de golfsport? Ga dan ook zeker richting Groningen of Drenthe.

Maak er een compleet uitje van in Friesland. Bezoek het theater ga lekker uit eten. Iets anders dan golfen? Er zijn tal van leuke uitjes in Friesland. 

Naast golf is  is fietsen ook een populaire buitensport in Friesland. Friesland heeft veel mooie routes die je door het landschap en langs de kust voeren. Ook is de watersport erg populair in Friesland. Zeilen, windsurfen, kiteboarden en kanoën zijn slechts enkele van de beschikbare activiteiten. Friesland staat ook bekend om de traditionele Friese sport skûtsjesilen, waarbij met historische zeilboten over de meren en kanalen wordt geracet.

Er zijn veel parken, natuurreservaten en bossen in de regio, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van het buitenleven.

Breng een bezoek aan de prachtige provincie Friesland!

Golfbanen in Friesland

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Golf feiten anno 2023

Golf feiten anno 2023

De zomermaanden de mooiste maanden om te golfen? Nee, zeker niet! Je kunt 365 dagen per jaar golfen. Ken jij leuke golf feiten? Golf feiten anno 2023 Golf blijft groeien in populariteit in Nederland. Steeds meer mensen die de golf sport ontdekken en genieten van het...

Golfkleding Trends

Golfkleding Trends

Net als in andere mode-industrieën zijn er trends in de golfwereld. De basisstijlen van golfkleding is over het algemeen klassiek en tijdloos. Trends in de golfmode kunnen variëren afhankelijk van de regio, persoonlijke voorkeuren en de specifieke golfcultuur....

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Zeg gedag tegen zware golfbuggy's en onhandige trolleys: maak kennis met de EziGolf Tourer! Deze revolutionaire metgezel is speciaal ontworpen om je golfervaring naar een hoger niveau te tillen. Waarom de EziGolf Tourer een gamechanger is voor elke golfliefhebber? Dat...

Na de vergadering met je golfset naar bed

Na de vergadering met je golfset naar bed

Vanaf vandaag een unieke vergader locatie in het hartje van Tilburg. Bedrijven en organisaties, trainers en coaches die op zoek zijn naar een bijzondere plek voor hun heidag, MT sessie, training of diner, kunnen er kennismaken met de golfsport. Je kunt er in de pauze...

Minder stress dankzij een rondje golf?

Minder stress dankzij een rondje golf?

Golf is ook genieten van mooie natuur. We voelen allemaal aan dat ‘groen’ goed is voor ons. Waarom heeft een groene omgeving een heilzame werking? We vragen het aan omgevingspsycholoog Sjerp de Vries. De Griekse filosofen spraken...