In de provincie Overijssel, die zowel bekend staat op zijn Hanzesteden, maar ook het prachtige natuurlandschap Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug, kun je naast de omgeving verkennen ook het glooiende landschap bewandelen van diverse golfbanen.

De provincie Overijssel biedt golfmogelijkheden voor beginners en gevorderden.

Golfbanen in Overijssel

De provincie Overijssel kent 19 golfbanen, waarvan Golfclub Hooge Graven Ommen het beste scoort in de ranglijst op Leadingcourses.com.

Hooge Graaven ligt verscholen in de bossen van Ommen en biedt een 18- en 19-holes baan voor zowel de hoge als de lage handicapper. Hooge Graaven is een gastvrije golfclub in een prachtig landschap van vergezichten, verrassende hoogte verschillende, uitdagende bunkers en strategisch gelegen waterpartijen.

Golfen in Overijssel

In het prachtige Sallandse heuvellandschap in Diepenveen bevindt zich de Sallandsche Golfclub De Hoek. Een golfclub is in 1933 is opgericht en wordt goed onderhouden. Door de ligging buiten de stad is het omgevingsgeluid minimaal en kun je genieten van de natuurlijke sfeer, het bosrijke karakter en de oude bomen langs de eerste 9 holes.

In de hoofdstad van de provincie Overijssel Zwolle, kun je terecht als beginnende of gevorderde golfspeler.

Bij Golfclub Zwolle aan de Zalnéweg heeft een golfbaan ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Alan Rijks en biedt 18 uitdagende holes op een fraai terrein. Naast de golfbaan biedt Golfclub Zwolle ook diverse oefenfaciliteiten, waaronder een (deels) overdekte driving range, een chipping area, bunkers en een putting green.

Golf evenementen in Overijssel

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in de provincie Overijssel. 

  • Twents Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub Twente in Delden. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Golfclub Twente.
  • Overijssels Golfkampioenschap: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi voor golfers uit Overijssel en omstreken. Het toernooi wordt gespeeld op verschillende golfbanen in de provincie en is bedoeld om de golfcommunity in Overijssel te versterken.
  • IJsselvallei Cup: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub Hooge Graven in Ommen. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Golfclub Hooge Graven.
  • Golfweek Havelte: Dit is een meerdaags golftoernooi dat elk jaar in augustus plaatsvindt op Golfclub Havelte in Havelte. Het toernooi is open voor alle golfers en biedt de mogelijkheid om op een prachtige baan te spelen en de gastvrijheid van Golfclub Havelte te ervaren.
  • Hoge Hexel Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub De Koepel in Hoge Hexel. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Golfclub De Koepel.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Overijssel.

Houd altijd de websites van de golfbanen in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golf in Overijssel

In het Overijsselse Twente vind je onder andere de Golf & Country Club ’t Kruisselt op het terrein van het gelijknamige hotel in De Lutte. Je stapt direct vanuit het hotel de golfbaan op. Of bezoek de Twentsche Golfclub in Ambt Delden, een fraaie 18-holes baan met flora en fauna en diverse horecamogelijkheden.

Benieuwd naar alle golfbanen in de provincie Overijssel? Kijk dan op Golfinderegio.nl onder Golfbanen en vind de golfbaan die bij jou past.

Ga golfen in het coulisselandschap van de provincie Overijssel, leer de fijne kneepjes uit de golfsport of verbeter je swing. In Overijssel kun je zeker terecht!

Geniet van de golfsport in Overijssel!

Golfbanen in Overijssel

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Golf feiten anno 2023

Golf feiten anno 2023

De zomermaanden de mooiste maanden om te golfen? Nee, zeker niet! Je kunt 365 dagen per jaar golfen. Ken jij leuke golf feiten? Golf feiten anno 2023 Golf blijft groeien in populariteit in Nederland. Steeds meer mensen die de golf sport ontdekken en genieten van het...

Golfkleding Trends

Golfkleding Trends

Net als in andere mode-industrieën zijn er trends in de golfwereld. De basisstijlen van golfkleding is over het algemeen klassiek en tijdloos. Trends in de golfmode kunnen variëren afhankelijk van de regio, persoonlijke voorkeuren en de specifieke golfcultuur....

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Zeg gedag tegen zware golfbuggy's en onhandige trolleys: maak kennis met de EziGolf Tourer! Deze revolutionaire metgezel is speciaal ontworpen om je golfervaring naar een hoger niveau te tillen. Waarom de EziGolf Tourer een gamechanger is voor elke golfliefhebber? Dat...

Na de vergadering met je golfset naar bed

Na de vergadering met je golfset naar bed

Vanaf vandaag een unieke vergader locatie in het hartje van Tilburg. Bedrijven en organisaties, trainers en coaches die op zoek zijn naar een bijzondere plek voor hun heidag, MT sessie, training of diner, kunnen er kennismaken met de golfsport. Je kunt er in de pauze...

Minder stress dankzij een rondje golf?

Minder stress dankzij een rondje golf?

Golf is ook genieten van mooie natuur. We voelen allemaal aan dat ‘groen’ goed is voor ons. Waarom heeft een groene omgeving een heilzame werking? We vragen het aan omgevingspsycholoog Sjerp de Vries. De Griekse filosofen spraken...