In de provincie Overijssel, die zowel bekend staat op zijn Hanzesteden, maar ook het prachtige natuurlandschap Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug, kun je naast de omgeving verkennen ook het glooiende landschap bewandelen van diverse golfbanen.

De provincie Overijssel biedt golfmogelijkheden voor beginners en gevorderden.

Golfbanen in Overijssel

De provincie Overijssel kent 19 golfbanen, waarvan Golfclub Hooge Graven Ommen het beste scoort in de ranglijst op Leadingcourses.com.

Hooge Graaven ligt verscholen in de bossen van Ommen en biedt een 18- en 19-holes baan voor zowel de hoge als de lage handicapper.

Hooge Graaven is een gastvrije golfclub in een prachtig landschap van vergezichten, verrassende hoogte verschillende, uitdagende bunkers en strategisch gelegen waterpartijen.

Golfen in Overijssel

In het prachtige Sallandse heuvellandschap in Diepenveen bevindt zich de Sallandsche Golfclub De Hoek. Een golfclub is in 1933 is opgericht en wordt goed onderhouden.

Door de ligging buiten de stad is het omgevingsgeluid minimaal en kun je genieten van de natuurlijke sfeer, het bosrijke karakter en de oude bomen langs de eerste 9 holes.

In de hoofdstad van de provincie Overijssel Zwolle, kun je terecht als beginnende of gevorderde golfspeler.

Bij Golfclub Zwolle aan de Zalnéweg heeft een golfbaan ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Alan Rijks en biedt 18 uitdagende holes op een fraai terrein.

Naast de golfbaan biedt Golfclub Zwolle ook diverse oefenfaciliteiten, waaronder een (deels) overdekte driving range, een chipping area, bunkers en een putting green.

Golf evenementen in Overijssel

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in de provincie Overijssel.

  • Twents Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub Twente in Delden. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Golfclub Twente.
  • Overijssels Golfkampioenschap: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi voor golfers uit Overijssel en omstreken. Het toernooi wordt gespeeld op verschillende golfbanen in de provincie en is bedoeld om de golfcommunity in Overijssel te versterken.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Overijssel.

Houd altijd de websites van de golfbanen in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golf in Overijssel

In het Overijsselse Twente vind je onder andere de Golf & Country Club ’t Kruisselt op het terrein van het gelijknamige hotel in De Lutte.

Je stapt direct vanuit het hotel de golfbaan op. Of bezoek de Twentsche Golfclub in Ambt Delden, een fraaie 18-holes baan met flora en fauna en diverse horecamogelijkheden.

Benieuwd naar alle golfbanen in de provincie Overijssel? Kijk dan op Golfinderegio.nl onder Golfbanen en vind de golfbaan die bij jou past.

Ga golfen in het coulisselandschap van de provincie Overijssel, leer de fijne kneepjes uit de golfsport of verbeter je swing. 

Geniet van de golfsport in Overijssel!

Golfbanen in Overijssel

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver Op de Masters of Expo tijdens een door TUI georganiseerde luxe lunch TUI à Table met genodigden werd een officiële sponsorovereenkomst getekend met Mike Korver, speler op de Pro Golf Tour. Mike zal als...

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Vergeet verveling en pak je clubs! Ga een dagje golfen om de sleur te doorbreken. Wat te doen bij verveling Heb je ooit van die dagen waarop verveling toeslaat en je niet weet wat je met je tijd moet doen? In plaats van de hele dag Netflix te bingen of eindeloos door...

Ontdek de wereld van golflessen

Ontdek de wereld van golflessen

Golf is niet zomaar een sport; het is een activiteit die fysieke vaardigheid, concentratie en een vleugje elegantie vereist. Of je nu een beginner bent die net begint of iemand die zijn vaardigheden wil aanscherpen, golflessen zijn de sleutel tot het genieten van deze...

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter: Wist je dat er ook golfbanen open zijn in de winter? Het is misschien niet het eerste jaargetijde waar je aan denkt wanneer je aan golfen denkt, maar de winter biedt golfers een unieke kans om hun vaardigheden te verbeteren en te genieten van een...