In de prachtige provincie Drenthe kun je op vele verschillende banen golfen.

Voor iedere golfer van beginner tot gevorderde, jong en oud kunnen in Drenthe uitstekend golfen.

Golf in Drenthe

In de provincie Drenthe vind je zeer afwisselende golfbanen. Voor een dagje golf of een weekendj golf kun je in Drenthe naar de meest uiteenlopende banen.

Drentsche Golf & Country Club heeft een ruim opgezette golfbaan gesitueerd op een totaal 240 hectare natuurgebied. Drentsche Golf & Country Club heeft een 27 holes wedstrijdbaan en beschikt ook over een 9-holes Par 3 baan.

Golfen in het Drentse Zeijerveen is voor iedere golfer een uitdaging.

In de gemeente Noordenveld kun je golfen in Roden. In Roden zijn alle golfers meer dan welkom bij Golfclub Holthuizen.

Golfclub Holthuizen heeft een 9 holes golfbaan met 18 verschillende afslagplaatsen, is uitdagend en zeer gevarieerd. De Golfbaan heeft een eigen golfschool waar je zowel in groepsverband als individueel de golfsport kunt leren.

Wil je in Drenthe een dagje short golfen? Dan moet je zeker naar Country Golf in Ees gaan.

Country Golf in Ees heeft een mooie par 3 golfbaan waar iedereen welkom is. Je hebt geen golfervaring nodig en je kunt gratis gebruik maken van de golfmaterialen.

Golfevenementen in Drenthe

Er worden regelmatig golf evenementen georganiseerd in de provincie Drenthe.

  • Drents Golfkampioenschap: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub De Gelpenberg in Aalden. Het toernooi is bedoeld voor golfers uit Drenthe en omstreken en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van De Gelpenberg.
  • Drents Open Jeugd Kampioenschap: Dit is een golftoernooi speciaal voor jeugdige golfers, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Drentse Golf Federatie. Het toernooi wordt gespeeld op verschillende golfbanen in Drenthe en is bedoeld om jonge golfers de kans te geven hun vaardigheden te tonen.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Drenthe.

Oudste golfclub van Drenthe

De oudste golfclub in Drenthe is gelegen in Aalden. De Gelpenberg is de oudste golfclub van Drenthe en is gelegen in een fraai en rustgevend Drents bos- en heide landschap van Aalden.

Drentse golfbanen

Ga golfen op de mooiste golfbanen in een prachtige omgeving en geniet van de rust en ruimte in Drenthe.

Bekijk hier het overzicht van alle golfbanen in Drenthe.

Golfsport in Noord-Nederland

Ben je een weekend in Drenthe en wil je volop genieten van de golfsport? Ga dan ook zeker richting Groningen of Friesland.

Maak er een compleet uitje van in Drenthe. Bezoek het theater ga lekker uit eten. Iets anders dan golfen? Er zijn tal van leuke uitjes in Drenthe. 

 

Extra Golf tip -> Ook in de provincie Overijssel vind je mooie golfbanen!

Bedrijven

Golfnieuws

Meidenweekend Flevoland

Meidenweekend Flevoland

Maak een onvergetelijk uitje met je vriendinnen! Boek een meidenweekend golfen in Flevoland. Meidenweekend Flevoland Een meidenweekend in Flevoland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Flevoland,...

Meidenweekend in Friesland

Meidenweekend in Friesland

Een meidenweekend in Friesland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Meidenweekend golfen in Friesland Friesland, bekend om zijn prachtige landschappen en gastvrije sfeer, biedt tal van...

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Verken de prachtige regio Oss-Nijmegen op een unieke manier met een Golf4Daagse, de Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen. Stel je voor: Vier dagen lang met vrienden golfen op adembenemende golfbanen, omringd door het betoverende Gelderse landschap. Van uitdagende...

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver Op de Masters of Expo tijdens een door TUI georganiseerde luxe lunch TUI à Table met genodigden werd een officiële sponsorovereenkomst getekend met Mike Korver, speler op de Pro Golf Tour. Mike zal als...

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...