In de provincie Flevoland zijn tal van mogelijkheden voor beginnende en gevorderde golfspelers. 

De provincie Flevoland kent 12 golfbanen in onder andere Zeewolde, Swifterbant en Dronten.

Op de plek waar vroeger de Zuiderzee was ligt nu een golfbaan die nu behoort tot de top 50 Nederlandse Golfbanen. We hebben het over Golfclub Zeewolde.

Een ruim opgezette golfbaan op een terrein van meer dan 120 hectare en vier lussen van 9 holes. De baan ligt midden in de natuur en heeft een parkachtige uitstraling.

Golfclub Zeewolde is een 27-holes baan met mogelijkheden voor de beginner en de geoefende golfspeler. Tijdens het spelen van de golfsport kun je zomaar oog in oog staan met wilde dieren, zoals watervogels, een ree of een vos.

Golf evenementen in Flevoland

Er zijn jaarlijks regelmatig verschillende golf evenementen georganiseerd in de provincie Flevoland.

  • ANWB Golf Strokeplay Kampioenschap: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat plaatsvindt op Golfclub Flevoland in Lelystad. Het toernooi is open voor alle golfers van de ANWB Golf Vereniging en wordt gespeeld over twee dagen.
  • Flevolandse Golfkampioenschappen: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Flevolandse Golfvereniging. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op verschillende golfbanen in Flevoland.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Flevoland.

Houd altijd de websites van de golfbanen en de Flevolands Golfvereniging in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golfen in Flevoland

In Almere kun je bij Golfclub Almeerderhout de golfsport beoefenen op een 27-holes baan met drie lussen van 9 holes. Golfclub Almeerderhout beschikt over uitdagende banen met mooie waterpartijen en meer dan 100 bunkers.

De langste hole is Markermeer 2 met een lengte van maar liefst 522 meter vanaf de men’s backtee. Het golfterrein ligt in een bosrijk gebied.

De mooiste 9 holes baan in Flevoland is de Openbare Golfclub Dronten. Dé parel van Flevoland.

De OGD beschikt over zeer uitgebreide oefenfaciliteiten, een golfschool en een bosrijke en glooiende 9 holes golfbaan voor starters en reeds bedreven golfspelers.

Golf voor iedereen

In Swifterbant kun je terecht als jonge, oude, beginnende of gevorderde golfspeler. Bij Shortgolf Swifterbant draait het om toegankelijkheid voor iedereen. Op de golfbaan van Shortgolf Swifterbant kun je goed leren golfen.

De baan is geschikt voor recreanten die het spel willen leren kennen. De baan biedt genoeg uitdaging met geonduleerde greens, smalle fairway’s, bunkers, waterpartijen en bosjes. De baan heeft 18 verschillende par 3 holes.

Het is bij Shortgolf Swifterbant ook mogelijk de golfsport met een horeca arrangement te combineren. De arrangementen zijn uit te breiden met een korte golfinstructie.

Golf in Flevoland

Overige golfbanen in de provincie Flevoland zijn onder meer Golfclub Emmeloord met uitdagende hoogteverschillen, Golf4All Harderwijk met een extre brede driving range en Golfclub Dorhout Mees, de grootste golfbaan van Flevoland.

Wil je de golfsport beoefenen in de provincie Flevoland?

Bekijk dan hier alle golfbanen in de provincie Flevoland.

Golfbanen in Flevoland

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Vergeet verveling en pak je clubs! Ga een dagje golfen om de sleur te doorbreken. Wat te doen bij verveling Heb je ooit van die dagen waarop verveling toeslaat en je niet weet wat je met je tijd moet doen? In plaats van de hele dag Netflix te bingen of eindeloos door...

Ontdek de wereld van golflessen

Ontdek de wereld van golflessen

Golf is niet zomaar een sport; het is een activiteit die fysieke vaardigheid, concentratie en een vleugje elegantie vereist. Of je nu een beginner bent die net begint of iemand die zijn vaardigheden wil aanscherpen, golflessen zijn de sleutel tot het genieten van deze...

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter: Wist je dat er ook golfbanen open zijn in de winter? Het is misschien niet het eerste jaargetijde waar je aan denkt wanneer je aan golfen denkt, maar de winter biedt golfers een unieke kans om hun vaardigheden te verbeteren en te genieten van een...

Golfen in de Herfst

Golfen in de Herfst

Golfen in de Herfst: Waarom je zeker ook in de herfstmaanden kunt golfen? De herfst is een betoverend jaargetijde dat zich kenmerkt door prachtige kleuren, aangename temperaturen en rustige golfbanen. Hoewel velen de voorkeur geven aan golfen in de lente of de zomer,...

Golfen als je linkshandig bent

Golfen als je linkshandig bent

Golfen als je linkshandig bent: De kunst van het spelen vanuit een andere hoek. Golfen is een prachtige sport die spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus aantrekt. De meeste sporten worden vaak ontworpen met een dominante hand in gedachten, maar wat als je...