In de provincie Flevoland zijn tal van mogelijkheden voor beginnende en gevorderde golfspelers. 

De provincie Flevoland kent 12 golfbanen in onder andere Zeewolde, Swifterbant en Dronten.

Op de plek waar vroeger de Zuiderzee was ligt nu een golfbaan die nu behoort tot de top 50 Nederlandse Golfbanen. We hebben het over Golfclub Zeewolde.

Een ruim opgezette golfbaan op een terrein van meer dan 120 hectare en vier lussen van 9 holes. De baan ligt midden in de natuur en heeft een parkachtige uitstraling.

Golfclub Zeewolde is een 27-holes baan met mogelijkheden voor de beginner en de geoefende golfspeler. Tijdens het spelen van de golfsport kun je zomaar oog in oog staan met wilde dieren, zoals watervogels, een ree of een vos.

Golf evenementen in Flevoland

Er zijn jaarlijks regelmatig verschillende golf evenementen georganiseerd in de provincie Flevoland.

  • ANWB Golf Strokeplay Kampioenschap: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat plaatsvindt op Golfclub Flevoland in Lelystad. Het toernooi is open voor alle golfers van de ANWB Golf Vereniging en wordt gespeeld over twee dagen.
  • Flevolandse Golfkampioenschappen: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Flevolandse Golfvereniging. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op verschillende golfbanen in Flevoland.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Flevoland.

Houd altijd de websites van de golfbanen en de Flevolands Golfvereniging in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golfen in Flevoland

In Almere kun je bij Golfclub Almeerderhout de golfsport beoefenen op een 27-holes baan met drie lussen van 9 holes. Golfclub Almeerderhout beschikt over uitdagende banen met mooie waterpartijen en meer dan 100 bunkers.

De langste hole is Markermeer 2 met een lengte van maar liefst 522 meter vanaf de men’s backtee. Het golfterrein ligt in een bosrijk gebied.

De mooiste 9 holes baan in Flevoland is de Openbare Golfclub Dronten. Dé parel van Flevoland.

De OGD beschikt over zeer uitgebreide oefenfaciliteiten, een golfschool en een bosrijke en glooiende 9 holes golfbaan voor starters en reeds bedreven golfspelers.

Golf voor iedereen

In Swifterbant kun je terecht als jonge, oude, beginnende of gevorderde golfspeler. Bij Shortgolf Swifterbant draait het om toegankelijkheid voor iedereen. Op de golfbaan van Shortgolf Swifterbant kun je goed leren golfen.

De baan is geschikt voor recreanten die het spel willen leren kennen. De baan biedt genoeg uitdaging met geonduleerde greens, smalle fairway’s, bunkers, waterpartijen en bosjes. De baan heeft 18 verschillende par 3 holes.

Het is bij Shortgolf Swifterbant ook mogelijk de golfsport met een horeca arrangement te combineren. De arrangementen zijn uit te breiden met een korte golfinstructie.

Golf in Flevoland

Overige golfbanen in de provincie Flevoland zijn onder meer Golfclub Emmeloord met uitdagende hoogteverschillen, Golf4All Harderwijk met een extre brede driving range en Golfclub Dorhout Mees, de grootste golfbaan van Flevoland.

Wil je de golfsport beoefenen in de provincie Flevoland?

Bekijk dan hier alle golfbanen in de provincie Flevoland.

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Meidenweekend Flevoland

Meidenweekend Flevoland

Maak een onvergetelijk uitje met je vriendinnen! Boek een meidenweekend golfen in Flevoland. Meidenweekend Flevoland Een meidenweekend in Flevoland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Flevoland,...

Meidenweekend in Friesland

Meidenweekend in Friesland

Een meidenweekend in Friesland is de perfecte gelegenheid om te genieten van een paar dagen vol ontspanning, gezelligheid, en sportiviteit. Meidenweekend golfen in Friesland Friesland, bekend om zijn prachtige landschappen en gastvrije sfeer, biedt tal van...

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen

Verken de prachtige regio Oss-Nijmegen op een unieke manier met een Golf4Daagse, de Golf4Daagse in de regio Oss-Nijmegen. Stel je voor: Vier dagen lang met vrienden golfen op adembenemende golfbanen, omringd door het betoverende Gelderse landschap. Van uitdagende...

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver Op de Masters of Expo tijdens een door TUI georganiseerde luxe lunch TUI à Table met genodigden werd een officiële sponsorovereenkomst getekend met Mike Korver, speler op de Pro Golf Tour. Mike zal als...

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...