In de provincie Flevoland zijn tal van mogelijkheden voor beginnende en gevorderde golfspelers. De provincie Flevoland kent 12 golfbanen in onder andere Zeewolde, Swifterbant en Dronten.

Op de plek waar vroeger de Zuiderzee was ligt nu een golfbaan die nu behoort tot de top 50 Nederlandse Golfbanen. We hebben het over Golfclub Zeewolde.

Een ruim opgezette golfbaan op een terrein van meer dan 120 hectare en vier lussen van 9 holes. De baan ligt midden in de natuur en heeft een parkachtige uitstraling.

Golfclub Zeewolde is een 27-holes baan met mogelijkheden voor de beginner en de geoefende golfspeler. Tijdens het spelen van de golfsport kun je zomaar oog in oog staan met wilde dieren, zoals watervogels, een ree of een vos.

Golf evenementen in Flevoland

Er zijn jaarlijks regelmatig verschillende golf evenementen georganiseerd in de provincie Flevoland. 

  • Golf Event Flevoland: Dit is een jaarlijks terugkerend golfevenement dat plaatsvindt op Golfclub Almeerderhout in Almere. Het evenement biedt verschillende activiteiten zoals golfclinics, wedstrijden en een golffair.
  • ANWB Golf Strokeplay Kampioenschap: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat plaatsvindt op Golfclub Flevoland in Lelystad. Het toernooi is open voor alle golfers van de ANWB Golf Vereniging en wordt gespeeld over twee dagen.
  • Flevolandse Golfkampioenschappen: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Flevolandse Golfvereniging. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op verschillende golfbanen in Flevoland.
  • Golfbanen Netwerk Flevoland: Dit is een netwerk van verschillende golfbanen in Flevoland die regelmatig verschillende evenementen organiseren, zoals golfclinics en wedstrijden.
  • Golfbaan Dorhout Mees Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt gehouden op Golfbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Golfbaan Dorhout Mees.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Flevoland.

Houd altijd de websites van de golfbanen en de Flevolandse Golfvereniging in de gaten voor actuele informatie over evenementen en wedstrijden.

Golfen in Flevoland

In Almere kun je bij Golfclub Almeerderhout de golfsport beoefenen op een 27-holes baan met drie lussen van 9 holes. Golfclub Almeerderhout beschikt over uitdagende banen met mooie waterpartijen en meer dan 100 bunkers.

De langste hole is Markermeer 2 met een lengte van maar liefst 522 meter vanaf de men’s backtee. Het golfterrein ligt in een bosrijk gebied waar roofvogels, zwanen, eenden, roofdieren en reeën woonachtig zijn.

De onlangs tot mooiste 9 holes baan uitgeroepen golfbaan in Flevoland is de Openbare Golfclub Dronten. Dé parel van Flevoland. De OGD beschikt over zeer uitgebreide oefenfaciliteiten, een golfschool en een bosrijke en glooiende 9 holes golfbaan voor starters en reeds bedreven golfspelers.

Golf voor iedereen

In Swifterbant kun je terecht als jonge, oude, beginnende of gevorderde golfspeler. Bij Shortgolf Swifterbant draait het om toegankelijkheid voor iedereen. Op de golfbaan van Shortgolf Swifterbant kun je goed leren golfen.

De baan is geschikt voor recreanten die het spel willen leren kennen. De baan biedt genoeg uitdaging met geonduleerde greens, smalle fairway’s, bunkers, waterpartijen en bosjes. De baan heeft 18 verschillende par 3 holes.

Het is bij Shortgolf Swifterbant ook mogelijk de golfsport met een horeca arrangement te combineren. De arrangementen zijn uit te breiden met een korte golfinstructie.

Golf in Flevoland

Overige golfbanen in de provincie Flevoland zijn onder meer Golfclub Emmeloord met uitdagende hoogteverschillen, Golf4All Harderwijk met een extre brede driving range en Golfclub Dorhout Mees, de grootste golfbaan van Flevoland.

Wil je de golfsport beoefenen in de provincie Flevoland?

Bekijk dan hier alle golfbanen in de provincie Flevoland.

Golfbanen in Flevoland

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Golf feiten anno 2023

Golf feiten anno 2023

De zomermaanden de mooiste maanden om te golfen? Nee, zeker niet! Je kunt 365 dagen per jaar golfen. Ken jij leuke golf feiten? Golf feiten anno 2023 Golf blijft groeien in populariteit in Nederland. Steeds meer mensen die de golf sport ontdekken en genieten van het...

Golfkleding Trends

Golfkleding Trends

Net als in andere mode-industrieën zijn er trends in de golfwereld. De basisstijlen van golfkleding is over het algemeen klassiek en tijdloos. Trends in de golfmode kunnen variëren afhankelijk van de regio, persoonlijke voorkeuren en de specifieke golfcultuur....

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Zeg gedag tegen zware golfbuggy's en onhandige trolleys: maak kennis met de EziGolf Tourer! Deze revolutionaire metgezel is speciaal ontworpen om je golfervaring naar een hoger niveau te tillen. Waarom de EziGolf Tourer een gamechanger is voor elke golfliefhebber? Dat...

Na de vergadering met je golfset naar bed

Na de vergadering met je golfset naar bed

Vanaf vandaag een unieke vergader locatie in het hartje van Tilburg. Bedrijven en organisaties, trainers en coaches die op zoek zijn naar een bijzondere plek voor hun heidag, MT sessie, training of diner, kunnen er kennismaken met de golfsport. Je kunt er in de pauze...

Minder stress dankzij een rondje golf?

Minder stress dankzij een rondje golf?

Golf is ook genieten van mooie natuur. We voelen allemaal aan dat ‘groen’ goed is voor ons. Waarom heeft een groene omgeving een heilzame werking? We vragen het aan omgevingspsycholoog Sjerp de Vries. De Griekse filosofen spraken...