In de natuurrijke omgeving van de provincie Utrecht zijn talloze mogelijkheden om de golfsport te beoefenen. Van de beginner tot de gevorderde golfspeler, van Pitch&Putt tot wedstrijdgolf. De provincie Utrecht telt 22 golfbanen. 

Golfclub De Pan wordt gezien als een internationaal zeer hoog gewaarde golfbaan. De uitdagende baan, hoge ranking en reputatie trekken jaarlijkse zowel nationale als internationale spelers aan. Geniet naast de golfsport van rust, goede sfeer, fraaie natuur en uitdagende baancontouren en elementen van de hand van Harry S. Colt.

Golfen in Utrecht

Tussen Bussum en Hilversum ligt Golfpark Sprandersbosch. Een spannende bos(ch)baan met een NGF B-status voor greenfee spelers en een gevarieerde PAR-3 Crailoobaan voor spelers met baanpermissie. De golfclub Sprandersbosch heeft hier zijn thuishaven en wordt gekenmerkt door vriendelijkheid, laagdrempeligheid en onderlinge acceptatie. Golfpark Sprandersbosch is een zeer toegankelijke, gezellige en sportieve club waar iedereen welkom is.

Nabij Den Dolder in de provincie Utrecht, in het gelijknamige gebied ligt de Golfsociëteit De Lage Vuursche. Een 18-holes golfbaan van ongekende kwaliteit, ontworpen door Kyle Phillips. Een baan met veel uitdagende waterpartijen, heuvels en bossen en uitgebreide oefenfaciliteiten op de driving range. Iedereen kan gebruik maken van de oefenfaciliteiten.

Golf evenementen in Utrecht

Er worden regelmatig diverse golf evenementen georganiseerd in de provincie Utrecht. 

  • KLM Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi op de European Tour en wordt gehouden op de golfbaan van The Dutch in Spijk, Gelderland. De golfbaan van The Dutch is ontworpen door de Utrechtse golfer Colin Montgomerie en de organisatie is in handen van TIG Sports, een sportmarketingbureau uit Utrecht.
  • Utrechtse Golf Kampioenschappen: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Utrechtse Golfclub Amelisweerd in Bunnik. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 9-holes golfbaan van de Utrechtse Golfclub Amelisweerd.
  • Golfclub Amelisweerd Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Utrechtse Golfclub Amelisweerd in Bunnik. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 9-holes golfbaan van de Utrechtse Golfclub Amelisweerd.
  • Open Golf Utrecht: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfbaan Kromme Rijn in Bunnik. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 9-holes golfbaan van Golfbaan Kromme Rijn.
  • Golfclub De Hoge Kleij Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door Golfclub De Hoge Kleij in Leusden. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Golfclub De Hoge Kleij.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Utrecht. 

Golf in Utrecht

Grensend aan de historische parkbossen van de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen ligt Golfclub ’t Jagerspaadje. Een 9-holes baan met drie PAR-4 en zes PAR-3 holes. Gelegen in het prachtige Corversbos kan zowel de starter als de getrainde golfer de golfsport beoefenen. Het hele jaar door worden er wedstrijden georganiseerd. Ook is het bij ’t Jagerspaadje mogelijk een EGA Handicap te verkrijgen of examens te volgen goedgekeurd door de NGF.

Er zijn tal van mogelijkheden in Utrecht en omgeving. Wat dacht je van het Golfpark Soestduinen achter het Royal Hilton Parc Hotel, Schaerweijde Golf in Zeist of de Utrechtse Golfclub Amelisweerd met uitzicht op de Domtoren.

Voor iedere golfspeler is er wel wat te doen in Utrecht.

Golfbanen in Utrecht

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

Golf feiten anno 2023

Golf feiten anno 2023

De zomermaanden de mooiste maanden om te golfen? Nee, zeker niet! Je kunt 365 dagen per jaar golfen. Ken jij leuke golf feiten? Golf feiten anno 2023 Golf blijft groeien in populariteit in Nederland. Steeds meer mensen die de golf sport ontdekken en genieten van het...

Golfkleding Trends

Golfkleding Trends

Net als in andere mode-industrieën zijn er trends in de golfwereld. De basisstijlen van golfkleding is over het algemeen klassiek en tijdloos. Trends in de golfmode kunnen variëren afhankelijk van de regio, persoonlijke voorkeuren en de specifieke golfcultuur....

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf. Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor. Kies de juiste tijd: Het is vaak...

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Ultiem golfplezier met de EziGolf Tourer

Zeg gedag tegen zware golfbuggy's en onhandige trolleys: maak kennis met de EziGolf Tourer! Deze revolutionaire metgezel is speciaal ontworpen om je golfervaring naar een hoger niveau te tillen. Waarom de EziGolf Tourer een gamechanger is voor elke golfliefhebber? Dat...

Na de vergadering met je golfset naar bed

Na de vergadering met je golfset naar bed

Vanaf vandaag een unieke vergader locatie in het hartje van Tilburg. Bedrijven en organisaties, trainers en coaches die op zoek zijn naar een bijzondere plek voor hun heidag, MT sessie, training of diner, kunnen er kennismaken met de golfsport. Je kunt er in de pauze...

Minder stress dankzij een rondje golf?

Minder stress dankzij een rondje golf?

Golf is ook genieten van mooie natuur. We voelen allemaal aan dat ‘groen’ goed is voor ons. Waarom heeft een groene omgeving een heilzame werking? We vragen het aan omgevingspsycholoog Sjerp de Vries. De Griekse filosofen spraken...