In de natuurrijke omgeving van de provincie Utrecht zijn talloze mogelijkheden om de golfsport te beoefenen. Van de beginner tot de gevorderde golfspeler, van Pitch&Putt tot wedstrijdgolf. De provincie Utrecht telt 22 golfbanen. 

Golfclub De Pan wordt gezien als een internationaal zeer hoog gewaarde golfbaan. De uitdagende baan, hoge ranking en reputatie trekken jaarlijkse zowel nationale als internationale spelers aan. Geniet naast de golfsport van rust, goede sfeer, fraaie natuur en uitdagende baancontouren en elementen van de hand van Harry S. Colt.

Golfen in Utrecht

Tussen Bussum en Hilversum ligt Golfpark Sprandersbosch. Een spannende bos(ch)baan met een NGF B-status voor greenfee spelers en een gevarieerde PAR-3 Crailoobaan voor spelers met baanpermissie. De golfclub Sprandersbosch heeft hier zijn thuishaven en wordt gekenmerkt door vriendelijkheid, laagdrempeligheid en onderlinge acceptatie. Golfpark Sprandersbosch is een zeer toegankelijke, gezellige en sportieve club waar iedereen welkom is.

Nabij Den Dolder in de provincie Utrecht, in het gelijknamige gebied ligt de Golfsociëteit De Lage Vuursche. Een 18-holes golfbaan van ongekende kwaliteit, ontworpen door Kyle Phillips. Een baan met veel uitdagende waterpartijen, heuvels en bossen en uitgebreide oefenfaciliteiten op de driving range. Iedereen kan gebruik maken van de oefenfaciliteiten.

Golf evenementen in Utrecht

Er worden regelmatig diverse golf evenementen georganiseerd in de provincie Utrecht.

  • KLM Open: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi op de European Tour en wordt gehouden op de golfbaan van The Dutch in Spijk, Gelderland. De golfbaan van The Dutch is ontworpen door de Utrechtse golfer Colin Montgomerie en de organisatie is in handen van TIG Sports, een sportmarketingbureau uit Utrecht.
  • Utrechtse Golf Kampioenschappen: Dit is een jaarlijks terugkerend golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Utrechtse Golfclub Amelisweerd in Bunnik. Het toernooi is open voor alle golfers en wordt gespeeld op de 9-holes golfbaan van de Utrechtse Golfclub Amelisweerd.

Naast deze evenementen worden er ook regelmatig andere toernooien en wedstrijden georganiseerd op verschillende golfbanen in Utrecht.

Golf in Utrecht

Grenzend aan de historische parkbossen van de s-Gravenlandse buitenplaatsen ligt Golfclub ’t Jagerspaadje. Een 9-holes baan met drie PAR-4 en zes PAR-3 holes.

In dit prachtige Corversbos kan zowel de starter als de getrainde golfer de golfsport beoefenen. Het hele jaar door worden er wedstrijden georganiseerd.

Ook is het bij ’t Jagerspaadje mogelijk een EGA Handicap te verkrijgen of examens te volgen goedgekeurd door de NGF.

Er zijn tal van mogelijkheden in Utrecht en omgeving. Wat dacht je van het Golfpark Soestduinen achter het Royal Hilton Parc Hotel, Schaerweijde Golf in Zeist of de Utrechtse Golfclub Amelisweerd met uitzicht op de Domtoren.

Voor iedere golfspeler is er wel wat te doen in Utrecht.

Golfbanen in Utrecht

Bedrijven

Golfbanen in Nederland

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Bedrijven uitgelicht

Golfnieuws

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver

TUI Sports tekent sponsorovereenkomst met golftalent Mike Korver Op de Masters of Expo tijdens een door TUI georganiseerde luxe lunch TUI à Table met genodigden werd een officiële sponsorovereenkomst getekend met Mike Korver, speler op de Pro Golf Tour. Mike zal als...

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf

Kennismaken met golf: Ontdek of deze sport bij jou past! Ben je nieuwsgierig naar golf, maar weet je niet zeker of het de juiste sport voor jou is? Heb je geen idee waar je moet beginnen om deze fascinerende sport te leren kennen? Geen zorgen, we zijn hier om je te...

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Een dagje golfen om de sleur te doorbreken

Vergeet verveling en pak je clubs! Ga een dagje golfen om de sleur te doorbreken. Wat te doen bij verveling Heb je ooit van die dagen waarop verveling toeslaat en je niet weet wat je met je tijd moet doen? In plaats van de hele dag Netflix te bingen of eindeloos door...

Ontdek de wereld van golflessen

Ontdek de wereld van golflessen

Golf is niet zomaar een sport; het is een activiteit die fysieke vaardigheid, concentratie en een vleugje elegantie vereist. Of je nu een beginner bent die net begint of iemand die zijn vaardigheden wil aanscherpen, golflessen zijn de sleutel tot het genieten van deze...

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter

Golfen in de Winter: Wist je dat er ook golfbanen open zijn in de winter? Het is misschien niet het eerste jaargetijde waar je aan denkt wanneer je aan golfen denkt, maar de winter biedt golfers een unieke kans om hun vaardigheden te verbeteren en te genieten van een...