Golfen in de provincie Flevoland

Als je een liefhebber bent van golfen en op zoek bent naar prachtige golfbanen, dan is de provincie Flevoland zeker een plek die je moet bezoeken.

Met zijn unieke landschap en weidse uitzichten biedt Flevoland een fantastische golfervaring. In dit artikel zullen we de top 3 golfbanen in Flevoland uitlichten en je voorzien van handige tips om er een onvergetelijke dag van te maken.

Ontdek deze top 3 golfbanen in Flevoland

1. Golfclub Emmeloord
De Golfclub Emmeloord is een schitterende 27-holes golfbaan die uitdaging en plezier biedt voor golfers van alle niveaus.

Gelegen te midden van het polderlandschap, kun je genieten van prachtige vergezichten terwijl je je vaardigheden aanscherpt. De baan staat bekend om zijn goed onderhouden fairways en greens, wat het spel extra aangenaam maakt. Naast de golfbaan biedt de club ook een gezellig clubhuis waar je voor en na het spel kunt ontspannen en genieten van een heerlijke maaltijd.

Tips voor Golfclub Emmeloord:

  • Vergeet niet te reserveren, vooral in het weekend kan het druk zijn.
  • Neem een verrekijker mee om te genieten van de overvliegende vogels en andere wilde dieren die vaak in dit gebied te vinden zijn.
  • Het is handig om enige ervaring te hebben met het spelen in de wind, omdat het vaak winderig kan zijn in dit open landschap.

2. Golfclub Dorhout Mees
Golfclub Dorhout Mees is een veelzijdige golfbestemming met twee prachtige 18-holes golfbanen.

De “Buitenbaan” biedt een uitdagende ervaring te midden van de natuurlijke omgeving, terwijl de “Binnenbaan” beschikt over een meer parkachtig landschap met waterpartijen. Deze golfclub is ideaal voor een dagje uit met vrienden of familie, omdat ze ook diverse andere activiteiten aanbieden, zoals schieten en boogschieten. Het is een geweldige plek om te genieten van zowel golfen als een breed scala aan buitenactiviteiten.

Tips voor Golfclub Dorhout Mees:

  • Combineer golfen met andere activiteiten voor een veelzijdige dag.
  • Als je een beginnende golfer bent, kun je hier lessen nemen bij professionele instructeurs.
  • Probeer de plaatselijke gerechten in het gezellige clubrestaurant voor een smakelijke traktatie na het golfen.

3. Golfclub Dronten
Golfclub Dronten biedt een uitdagende 9-holes golfbaan in een landelijke omgeving.

De baan is ontworpen om spelers van alle niveaus te testen met strategisch geplaatste bunkers en waterpartijen. De vriendelijke sfeer en gastvrijheid van deze club zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Bovendien is het een ideale plek voor beginners om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Tips voor Golfclub Dronten:

  • De 9-holes baan is perfect voor golfers die een kortere speeltijd prefereren.
  • Overweeg om een golfbuggy te huren om gemakkelijk over de baan te bewegen, vooral als je wat minder mobiel bent.
  • Geniet van de rust en stilte van het omringende platteland tijdens je spel.

Wat neem je mee voor een dagje golfen

Zorg ervoor dat je alle benodigde golfclubs in je golftas hebt, inclusief drivers, ijzers, wedges en een putter. Neem voldoende golfballen mee, want ze hebben de neiging om zoek te raken.
Draag comfortabele kleding die geschikt is voor het weer, en vergeet niet om golfschoenen met spikes te dragen voor een goede grip.  Bescherm jezelf tegen de zon, vooral op open golfbanen.

Blijf gehydrateerd en neem wat snacks mee om je energieniveau op peil te houden.

Verken andere provincies voor een dagje golf

Als je nog meer golfbanen wilt ontdekken, zijn er in de andere provincies ook prachtige golfclubs te vinden. Overijssel en Gelderland zijn bijvoorbeeld rijk aan mooie golfbanen en liggen op korte afstand van Flevoland. Je kunt een golfuitje plannen en meerdere golfbanen in de regio verkennen voor een gevarieerde golfervaring.

Golfen in de provincie Flevoland is een geweldige ervaring! Met de diverse golfbanen en het adembenemende landschap is het de ideale bestemming voor zowel beginnende als ervaren golfers.

Een mooie dag in Flevoland

Naast golfen heeft Flevoland nog veel meer te bieden. Maak van je dag een compleet uitje door een bezoek te brengen aan de Oostvaardersplassen, een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen en fietsen. Breng een bezoek aan Batavialand in Lelystad, waar je meer te weten kunt komen over de Nederlandse maritieme geschiedenis en zelfs een reconstructie van het VOC-schip de Batavia kunt bewonderen.

Vergeet niet om te genieten van alles wat Flevoland te bieden heeft en maak van je dag een onvergetelijk avontuur.