Golfen in de zomer

Golfen in de zomer is een geweldige activiteit! Het warme weer en de langere dagen bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een rondje golf.

Als je wilt gaan golfen tijdens een mooie warme zomerdag, bereid je dan goed voor.

 • Kies de juiste tijd: Het is vaak het meest comfortabel om vroeg in de ochtend of laat in de middag te golfen, wanneer de temperaturen iets milder zijn. Vermijd indien mogelijk de heetste uren van de dag om oververhitting te voorkomen.
 • Bescherm jezelf tegen de zon: Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème gebruikt en draag een hoed en een zonnebril om jezelf te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Lichtgewicht en ademende kleding kunnen ook helpen om koel te blijven.
 • Hydrateer: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven tijdens het golfen, vooral op warme zomerdagen. Neem een waterfles mee en vul deze regelmatig bij.
 • Draag comfortabele schoenen: Zorg ervoor dat je golfschoenen draagt die geschikt zijn voor de zomerse omstandigheden. Kies schoenen met goede ventilatie en grip, zodat je comfortabel kunt lopen en je stabiliteit behoudt tijdens je swing.
 • Bereid je voor op drukte: Golfbanen kunnen in de zomer drukker zijn, vooral in populaire vakantiegebieden. Reserveer van tevoren je tee time om teleurstelling te voorkomen en wees voorbereid op mogelijk langere wachttijden tussen de holes.
 • Geniet van de natuur: Golfen in de zomer biedt de mogelijkheid om te genieten van prachtige landschappen en groene omgevingen. Neem de tijd om te ontspannen, de natuur in je op te nemen en te genieten van het spel.

Golfevenementen in de zomer

Er zijn verschillende golfevenementen die in de zomer in Nederland plaatsvinden. Hier zijn enkele populaire golftoernooien en evenementen die jaarlijks worden georganiseerd:

KLM Open is het grootste professionele golftoernooi van Nederland en maakt deel uit van de European Tour. Het evenement trekt topgolfers van over de hele wereld en wordt meestal gehouden in september.

Dutch Open is een ander prestigieus golftoernooi dat deel uitmaakt van de Challenge Tour, de opstap naar de European Tour. Het evenement vindt meestal plaats in de zomermaanden.

Ladies Open is een professioneel golftoernooi voor dames en maakt deel uit van de Ladies European Tour. Het evenement biedt een geweldige kans om getalenteerde vrouwelijke golfers in actie te zien.

Nationale Open Golfweek is een weeklang golfevenement waarbij verschillende toernooien en wedstrijden plaatsvinden op verschillende golfbanen in heel Nederland. Het is een populaire gelegenheid voor amateurspelers om deel te nemen en hun vaardigheden te tonen.

Naast deze grote evenementen zijn er ook diverse regionale en lokale golftoernooien die in de zomer worden georganiseerd. Deze toernooien variëren in niveau en kunnen openstaan voor zowel professionele spelers als amateurs.

Om op de hoogte te blijven van de specifieke golfevenementen die in de zomer plaatsvinden, bezoek een lokale golfclub in jouw provincie.

Bescherming tegen de zon

Ga je golfen in de zomer dan moet jij je altijd goed beschermen tegen de zon. Dit is van vitaal belang om schade aan de huid te voorkomen en het risico op zonnebrand en huidkanker te verminderen.

Gebruik zonnebrandcrème! Breng zonnebrandcrème aan met een hoge SPF (Sun Protection Factor) van minimaal 30. Breng het royaal aan op alle blootgestelde huid, inclusief je gezicht, nek, armen en benen. Vergeet niet om de zonnebrandcrème om de paar uur opnieuw aan te brengen, vooral als je zweet tijdens het golfen is het belangrijk dat je daar goed om denkt.

Draag beschermende kleding. Kies lichtgewicht kleding met lange mouwen en broekspijpen om je huid te bedekken. Zoek naar kledingstukken met een strak geweven stof die een betere bescherming biedt tegen de zon. Vergeet niet een breedgerande hoed en een zonnebril te dragen om je gezicht en ogen te beschermen.

Probeer tijdens het golfen tijden de heeste uren van de dag (meestal tussen 10.00 en 16.00 uur) ook eens de directe zon te vermijden. Zoek schaduwrijke plekken op, zoals bomen, parasols of overdekte gebieden. Dit helpt de blootstelling aan schadelijke UV-stralen te verminderen.

Ga je met kinderen golfen? Kinderen hebben een gevoeligere huid, dus het is essentieel om ze extra te beschermen tegen de zon.

Genieten op de golfbaan

Je moet uiteraard genieten op de golfbaan ook als de zon volop schijnt! Tijdens warme dagen is golfen wel zwaarder. Net als bij elke andere sport, vereist golfen oefening en training om je vaardigheden te verbeteren en je comfortabeler op de golfbaan te voelen. Het regelmatig oefenen van je swing, het werken aan je techniek en het verbeteren van je speelstrategie kunnen je spel aanzienlijk vergemakkelijken.

Er zijn verschillende hulpmiddelen en technologieën beschikbaar die je kunnen helpen om het golfen gemakkelijker te maken. Een golfkar of tourer biedt het voordeel van gemakkelijk en snel verplaatsen over de golfbaan. Je kunt je clubs en andere benodigdheden meenemen en eenvoudig van hole naar hole rijden.

Golfbanen in Nederland

In Nederland zijn er prachtige golfbanen die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid en uitdagende lay-outs. Tijdens de zomermaanden zijn deze banen een bezoekje zeker waard.

 • The Dutch: Deze golfbaan is ontworpen door golflegende Colin Montgomerie en staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en uitdagende holes. The Dutch heeft een prachtige ligging aan de oevers van de rivier de Maas.
 • Kennemer Golf & Country Club: Deze historische golfbaan is opgericht in 1910 en biedt een combinatie van bos- en duinlandschap. Het staat bekend om zijn glooiende fairways, uitdagende bunkers en spectaculaire uitzichten op de duinen en de Noordzee.
 • Hilversumsche Golf Club: Dit een van de oudste golfclubs in Nederland. De baan is ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Harry Colt en biedt een unieke combinatie van bos- en heidelandschap.
 • De Pan : Deze klassieke golfbaan is een van de meest gewaardeerde in Nederland. Het staat bekend om zijn prachtige parkachtige omgeving, met oude bomen, vijvers en uitdagende greens.
 • Royal Haagsche Golf & Country Club: Dit is een van de oudste golfclubs in Nederland. De golfbaan biedt een mix van bos- en duinlandschap en staat bekend om zijn uitdagende holes en historische sfeer.
 • Bernardus Golf: Deze golfbaan biedt een prachtige combinatie van bos- en waterlandschap. Het staat bekend om zijn weelderige fairways en strategisch geplaatste bunkers.
Geniet in de zomermaanden van de mooie golfsport in Nederland.