Tiger Woods neemt afscheid

Einde van een Tijdperk: Tiger Woods neemt afscheid van Nike

Het is een keerpunt in de geschiedenis van de golfsport: na ruim 27 jaar heeft Tiger Woods een einde gemaakt aan zijn legendarische verbintenis met Nike. Als een van de meest iconische partnerships in de sportwereld begon dit bondgenootschap toen Woods op slechts twintigjarige leeftijd een contract van ongeveer 40 miljoen euro ondertekende. 

Woods kondigde het einde van deze samenwerking aan via X, het voormalige twitter. Zonder een specifieke reden te geven voor zijn vertrek deelde hij: “27 jaar geleden begon ik een partnerschap met een van ’s werelds meest iconische sportmerken. Sindsdien hebben we ongelooflijke momenten beleefd. Phil Knight van blijkt voor Woods één van de belangrijkste mensen bij Nike in alle jaren dat ze aan elkaar verbonden zijn geweest. “Mensen vragen zich misschien af of er een volgend hoofdstuk komt. Dat zal er zeker zijn. Ik zie jullie in LA.”

Vervolg Carrière

Terwijl Woods de laatste jaren minder indruk op de golfbaan heeft gemaakt dan voorheen, is zijn vastberadenheid om door te gaan onbetwistbaar. Met 82 PGA-titels, waaronder 15 majors, in zijn erelijst, gelooft hij in zijn vermogen om zijn erelijst nog verder uit te breiden. In zijn eigen woorden: “Er zal ooit een tijd komen dat ik niet meer kan winnen. Pas als het zover is, loop ik weg.”

De kans dat we Tiger Woods ooit eens in Nederland gaan zien is wel erg klein, maar wil je zelf eens in Nederland golven? Bekijk ons overzicht van alle golfbanen in Nederland dan eens om te zien waar dit kan

8 januari 2024 – Bron: Nu.nl