Domburgsche Golfclub

Kom genieten aan de Zeeuwse kust! De Domburgsche Golfclub biedt u een unieke golfervaring aan de Zeeuwse kust. De Domburgsche is de enige echte “links” baan van Nederland en is in diverse golfbladen geroemd als een van de mooiste 9-holes banen van het land.

Domburgsche Golfclub

De Domburgsche Golfbaan is een ontwerp van de golfprofessional E.C. Warren en werd in 1914 in gebruik genomen.

De huidige baan ligt nog op dezelfde plaats en is daarmee een van de oudste in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de baan, waarop de Duitsers bunkers en luchtafweergeschut gebouwd hadden, in 1944 door de geallieerden gebombardeerd.

De bomkraters zijn vanuit de lucht goed te zien. Deze zijn in het ontwerp van de baan geïntegreerd en worden veelal gebruikt als grasbunkers. In 1955 werd de baan heropend. In voorbije jaren is de baan met hulp van baanarchitect Alan Rijks aan de eisen van de tijd aangepast.

De ligging in de duinen met uitzicht op zee maakt de Domburgsche tot een echte “links” course. Wind en rough zorgen vaak voor een uitdagende ronde.

De enige linkse golfbaan van Nederland

De Domburgsche Golfclub is de enige echte linksbaan in Nederland. De definitie die veel gebruikt wordt om een linksbaan te beschrijven is:

  • de baan moet aan een estuarium liggen
  • de zee moet men regelmatig kunnen zien vanaf de baan
  • weinig bomen
  • veel bunkers
  • de holes moet van en naar het clubhuis lopen (zoals bv op St Andrews (9 out 9 in). er zijn 5 out en 4 in!
Golf in Domburg vanaf 1904

Contact Domburgsche Golfclub

Schelpweg 26
4357 BP Domburg

⇒ Telefoon: 0118 586 106
⇒ Email: secretariaat@domburgschegolfclub.nl

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….