Golfclub De Gelpenberg

“De Gelpenberg meer dan een rondje Golf”

Drentse Golfclub “De Gelpenberg” , opgericht in 1970, is de oudste golfclub van Drenthe. De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven. Het clubhuis met bar, restaurant, terras, ruime kleedkamers, vergaderaccommodatie en golfshop completeert de faciliteiten en maakt “De Gelpenberg” in combinatie met de baan en de golfschool tot een schitterende bestemming ook voor het organiseren van geheel verzorgde bedrijfsgolfdagen en golfclinics.

De Gelpenberg

18 holes baan
De Drentse Golfclub De Gelpenberg beschikt over meer dan uitstekende faciliteiten om zowel leden als gasten een heerlijke golfdag te bezorgen. De prachtige 18-holes golfbaan, die voor een deel in een typisch Drents bos en heide landschap ligt kent ook een fraaie waterpartij, die uw spel op de drie omringende holes domineert. Een golfbaan met prachtige vergezichten en mooie doorkijkjes.

De Solviteers-course 9 holes par 3 baan
Sinds 2016 heeft De Gelpenberg een volwaardige 9 holes Par 3 baan.

Oefenfaciliteiten
De oefenfaciliteiten bestaan uit een deels overdekte drivingrange, up- en downhill afslagplaatsen, een puttinggreen en er zijn mogelijkheden om het chippen en pitchen te oefenen.

Vergaderaccommodatie
Het clubhuis beschikt over vergaderaccommodatie die voor iedereen beschikbaar is voor bijvoorbeeld vergaderingen, motivatiebijeenkomsten, al dan niet in combinatie met golfactiviteiten en de verzorging door de Brasserie.

Evenementen
Elk jaar vinden er een aantal mooie evenementen plaats op de Gelpenberg. Naast het NK-18 en het International Dutch Senior Open zal in 2021 de Pro Golf Tour neerstrijken op Drentse Golfclub De Gelpenberg in de gemeente Coevorden. Het toernooi van de Pro Golf Tour zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 4 september 2021. Via de jaarranking kunnen spelers doorstromen naar de Challenge Tour en uiteindelijk de European Tour. Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland. In het verleden hebben grote namen onder wie Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling deelgenomen aan deze wedstrijden.

Golfschool
Golfacademy Gelpenberg begeleid golfers en beginnend golfers in hun zoektocht naar hun ideale golfswing. Elk mens en elke swing vereist een eigen plan van aanpak.  Wij verzorgen privéles, groepslessen, clinic’s, bedrijfsdagen, trainingen en workshops. Ons team bestaat uit golfprofessionals met elk hun eigen specialisme. Uiteraard kunt bij alle professionals terecht voor de bovenstaande mogelijkheden.

Golfshop
De nieuwe golfshop DIVAS & DANDIES is dé specialist in Noord Nederland voor golfmode & accessoires. De mooiste modemerken voor dames en heren zoals oa Callaway, Daily Sports, TAIL en Alberto vind je bij ons terug in een sfeervolle en trendy golfshop. Ook voor golfschoenen ben je bij ons op de juiste plaats want wij presenteren onze Duca del Cosma ConceptStore, exclusief in Noord Nederland. Daarnaast kun je bij ons terecht voor de leukste accessoires, vaak net even anders dan anders, en natuurlijk ook een uitgebreid assortiment van trolleys, ballen en handschoenen.

Contact De Gelpenberg

Gebbeveenweg 1
7854 TD Aalden

⇒ Telefoon: 0591-371929
⇒ info@dgcdegelpenberg.nl

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….